Cingöz Recai

Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954
Beyaz Cehennem Cingöz Recai, Metin Erksan’ın yönettiği 1954 yapımı Türk filmidir. Film, roman yazarı Peyami Safa’nın eserinden uyarlamadır.

Yönetmen Metin
Erksan
Yapımcı Nazif Duru
Senarist Metin
Erksan
, Mesude Özkılıç
Hikâye Peyami Safa
Görüntü yönetmeni Fethi Mürenler
Stüdyo Atlas Film
Cinsi Sinema filmi
Türü Polisiye, macera
Renk Siyah-beyaz
Yapım yılı 1954
Süre 90
dakika
Ülke Türkiye
Dil Türkçe

Oyuncular:

  • Turan Seyfioğlu – Cingöz Recai karakteri
  • Neriman Köksal,
  • Avni Dilligil,
  • Pola Morelli,

Konusu:
Film Armatör Hüseyin Faik’in öldürülmesi ile başlıyor. Arkadaşı Leman ile bir gece gezmesinden dönen karısı Melahat (Belkıs Dilligil) bindikeri taksi şoförü tarafından kaçırılmak istenir.
Polislerce kurtarılıp Çiftehavuzlar’daki evine getirilir. Evde kocasını kaşkol ile boğulmuş olarak bulurlar. Cinayet Mahalline gelen Gazeteci Nevzat namı diğer Cingöz Recai ile Polis Müdürü Mehmet Rıza (Avni Dilligil ) cinayeti çözmek için seferber olurlar. Cingöz nişanlısı Jale’yi (Neriman Köksal) eve hizmetçi olarak yerleştirir. Öldürülen Hüseyin Faik yurt dışı bağlantılı bir eroin şebekesinin Türkiye temsilcisi sabıkalı bir kaçakçıdır. Ölümü ile birlikte üzerinde bulunan Dörtyüzbin Dolar para da kaybolmuştur. Cingöz Recai ile Çete elemanlarından İranlı Persia (Pola Morelli) de paranın peşindedir.
Cinayet sonrası Melahat’ı ziyaret eden Persia parayı ister. Melahat kocasının şarkıcı Aynur Işık (Emine Engin) ile ilgisi olduğunu paranın onda olabileceğini söyler. Bir süre sonra Aynur’da öldürülür. Hem katil, hem Cingöz Recai hemde Persia paranın peşindedir. Polis Müdürü Mehmet Rıza ve Başkomser Hamdi Bey ‘de (Nubar Terziyan) onların peşindedir.

imdb-icon vikipedia_logo

80li Yıllar.com

Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954
Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954
Beyaz Cehennem Cingöz Recai,Metin Erksan,1954
Imdb Top List

Yorum bırakın